Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Smart Recruitment Sites

Vind of word gevonden via Social Media

Als je op zoek gaat naar een nieuwe baan, heb je verschillende mogelijkheden om dit te doen. De standaard vacaturesites (Monsterboard, Nationale Vacaturebank, Werk.nl) zijn vaak een eerste stap. Het benaderen van je netwerk is ook een goede manier om een baan te vinden die bij je past. Het inzetten van social media is een nieuwe dimensie die je kunt inzetten. Ook kan je op deze manier de geschikte recruiter vinden. Hieronder een lees je hoe je dit kan doen.

Voordat je op zoek gaat is er nog een stap die van essentieel belang is om een baan te vinden die bij je past. Dat is het bepalen wat voor baan je wilt en bij welk soort bedrijf. Dus zie jij jezelf als een accountmanager in een klein bedrijf, of juist misschien wel een salesmanager in een groot bedrijf. Tot hoeveel reistijd ben je bereid. Denk goed na over wat je al gedaan hebt en waar je naartoe wilt. Op deze manier weet je ook welke recruiter je kan benaderen.

Als je goed weet wat je wilt en waar je naar op zoek bent ga je aan de slag via je social media netwerk. Zo zoek je op Jobs op LinkedIn, houd je de hashtag #vacature in de gaten en volg verschillende Twitter-accounts met vacatures in de sector waar je naar op zoek bent. Post ook nog op Facebook dat je op zoek bent naar je nieuwe uitdaging. De volgende stap is connect ook met de juiste recruiters in de sector waar je in wilt werken. Door de technologie tegenwoordig kan je elkaar makkelijk leren kennen bijvoorbeeld via Skype, dit is effectief en zonder reistijd en –kosten. Je bouwt al snel een band op en op deze manier kan de recruiter goed en doelgericht op zoek voor je gaan.

Omdat recruiters veel via Linkedin zoeken is het ook heel verstandig je headline aan te passen op je Linkedin pagina (het gedeelte bovenin waar je je functietitel vermeldt) en let op zet hier niet alleen “op zoek naar een nieuwe baan” maar ook echt wat je zoekt dus bijvoorbeeld “op zoek naar een nieuwe baan als accountmanager” en nog beter in welke sector je op zoek bent. Via Twitter kan je je Twittervolgers op de hoogte houden van je zoektocht, ook op Facebook en Linkedin kan je regelmatig statusupdates plaatsten om je volgers up-to-date te houden.

Denk wel goed na wanneer je deze procedure gaat opstarten wat de consequenties eventueel kunnen zijn voor je huidige baan.

Hier in het kort de tips:

Tip 1) Lees het Boek ‘Werk vinden met social media’ van Aaltje Vincent

Tip 2) Zet altijd je contactgegevens op je profiel

Tip 3) Connect met recruiters ze zitten er klaar voor

Publicatiedatum: 30 november 2015